Volledig scherm
© PZC

Betalen in plaats van blauwe zone op parkeerterreinen in Boxtel

BOXTEL - Voor een plekje straks op de nieuwe parkeerterreinen in het centrum van Boxtel in de binnentuin van het gemeentehuis en aan het Zusterspad zullen automobilisten moeten betalen. Wethouder Eric van den Broek is niet van zins er een blauwe zone van te maken.

Politieke groepering BALANS deed onlangs (weer) een dringend beroep op de wethouder om het regime te wijzigen van betalen naar parkeerschijf. Het is voor BALANS al jaren een doorn in het oog dat Boxtel nog steeds gebieden met betaald parkeren heeft. 

Betaald parkeren

,,U houdt vast aan betaald parkeren, terwijl de raad in 2015 heeft besloten dat de compensatie die er zou komen voor de parkeerplaatsen die verdwijnen op de Markt blauwe zone zouden worden."

Dat beaamt Van den Broek. Echter: ,,Die compensatie is gevonden bij de Zwaanse Brug, ook dicht bij de Markt. Daar is betaald parkeren veranderd in blauwe zone. Weliswaar bij wijze van proef tot eind 2018. Maar als die is afgelopen, kijken we na een grondige evaluatie hoe we verder gaan en worden de nieuwe parkeerterreinen meteen meegenomen. Tot die tijd blijven de terreinen sowieso betaald."

Boxtel e.o.