Volledig scherm
© Yell en Yonkers

Bezoekersaantal Circo Circolo in Liempde valt zwaar tegen

LIEMPDE - Het is een zware domper voor directeur Marc Eysink Smeets van het tweejaarlijkse circusfestival Circo Circolo in Liempde. Het bezoekersaantal bleef de zesde editie, die afgelopen weekeinde eindigde, steken op 18.000. Vorige keer waren dat er nog 22.000.

De 58-jarige Bossche directeur van het tiendaagse festival weet niet waar die dip vandaan komt. „Misschien komt het omdat het tijdens deze editie alleen herfstvakantie was in Zuid-Nederland. Maar dat kan het grote verschil niet verklaren.” Wat het financiële gevolg is van die lagere opkomst, weet Eysink Smeets nog niet. Circo Circolo heeft dankzij subsidies en eigen inkomsten een budget van 1,1 miljoen euro.

De organisatie gaat grondig analyseren waar de daling vandaan komt. Aan het programma van het festival kan het niet liggen, meent Eysink Smeets. „We hadden weer een keur aan nationale en internationale artiesten. En ook veel meer dan andere jaren. Daarnaast hadden we meer tenten dan de vorige edities waardoor er veel meer voorstellingen plaats vonden.” Zestig optredens was het uitgangspunt, maar het werden er ruim honderd.

Aan Circo Circolo werkten zo’n 150 artiesten mee en pakweg vijftig technici en andere ondersteuners. Daarnaast hielpen ongeveer 95 vrijwilligers de organisatie.