Volledig scherm
© Thinkstock

Bibliotheekpunt Liempde zoekt nieuwe volwassen leden

LIEMPDE - Om het voortbestaan van het Liempdse bibliotheekpunt voor volwassenen in basisschool De Oversteek te garanderen, zijn extra leden noodzakelijk. Momenteel zijn slechts weinig volwassenen lid van het bibliotheekpunt, waardoor het punt voor hen mogelijk moet sluiten.

,,Veel mensen denken dat wij er alleen maar zijn voor de kinderen. Maar wij zijn er ook voor volwassenen", benadrukken Mientje van Schaik en Mariet van de Wiel. Het blijkt dat dat niet bij iedereen is doorgedrongen. En dat is jammer, want vanwege het geringe aantal ingeschreven volwassen leden, ligt sluiting op de loer. ,,Dan verdwijnt de voorziening voor de volwassenen en kunnen straks alleen kinderen hier nog terecht."

Wethouder Maruschka Lestrade is duidelijk: ,,Voor het einde van het jaar moeten er echt minimaal 75 leden zijn om het bibliotheekpunt voor volwassenen open te houden." Het is bekend dat een paar honderd Liempdenaren geregistreerd zijn als lid van de bibliotheek in Boxtel. Het zou mooi zijn als een deel daarvan, zich over zou laten schrijven naar de voorziening in Liempde. De wethouder twijfelt er geen seconde aan dat voor het einde van het jaar voldoende volwassenen zich hebben ingeschreven.

Als extra service is het bibliotheekpunt voorlopig ook op woensdagavond geopend. Voor kinderen is er een uitgebreide collectie aan lees-, informatie- en prentenboeken. Voor volwassenen is er een gevarieerde collectie boeken en een grootletter bibliotheek. Leden van bibliotheek de Meierij kunnen in Liempde boeken, e-books, cd's en dvd's bestellen, ophalen en weer inleveren. Bestellen kan via internet. 

Kijk voor meer info en openingstijden op www.liempde.info/service-info/bibliotheek

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement