Volledig scherm
pastorie © N Reigersman

Blij met kasten, tafels en lijkwaden bij verkoop spullen van de Heilig-Hartparochie

LIEMPDE - Tot verbazing van secretaris van de Heilig-Hartparochie, Jo Custers, was het zaterdag meteen druk tijdens de verkoop van spullen uit de pastorie in Liempde, die te koop staat. ,,Ik dacht dat er hooguit drie mensen zouden komen." 

Behalve kasten, tafels, kaarsen en boeken met titels als 'Het Christelijk Dilemma', waren er ook spelletjes als Halma en een houten blokkendoos met erop een fraai plaatje van spelende kinderen uit de jaren vijftig. Deze werden op de kop getikt door Lucie van den Boom. ,,Mooi, hè? Alleen de deksel is kapot. Misschien heeft de pastoor destijds die wel kapotgeslagen. Ik weet in elk geval dat de vrouw van de diaken kindermiddagen organiseerde, dus daar zullen deze spelletjes wel voor zijn gebruikt." 

Blij met lijkwaden

Willem van Vossen van het MuBo vertrok tevreden met een armvol kleden en lijkwaden. ,,Bestuurslid Arnold van den Broek tipte me. We zijn er erg blij mee. Ik kan me voorstellen dat we een keer een expositie gaan houden over het rijke roomse leven en daar passen deze goed bij. Pastoor Grubben moet ons alleen nog wel vertellen waar de lijkwaden voor dienden. Lagen ze op de kist of op de koets? Geen idee." 

Riet Tesser keek kritisch rond. ,,Ik ben hier nu wel, maar ik kom nooit meer in de kerk. Eerlijk gezegd kan ik niet nalaten om te denken dat mijn voorouders waarschijnlijk voor deze spullen hebben betaald."

Volledig scherm
pastorie © N Reigersman