Volledig scherm
© Thinkstock

Boek over natuur Liempde gepresenteerd

LIEMPDE - Ger van den Oetelaar schreef een boek over de natuur in en rond Liempde. Het boek De Liempdse Scheeken tussen Gemeijnt en Wederopbouw wordt zaterdag 10 december gepresenteerd bij Manege De Rekkendonken.

Op initiatief van Natuurwerkgroep Liempde en Stichting Kèk Liemt is het boek De Liempdse Scheeken, Van Woeste Grond naar Natuurparel opgesteld. De Scheeken ligt midden in de leemboskern van Nationaal Landschap Het Groene Woud en grenst aan De Mortelen en het Dommeldal.

Het boek besteed aandacht aan de middeleeuwse geschiedenis, aan de ontginners van het eerste uur en aan de huidige natuur- en landschapskwaliteit. Het boek is geschreven door Ger van den Oetelaar, het telt 128 pagina's en is geïllustreerd met foto's en tekeningen uit onder andere de collectie van Kèk Liemt en leden van Natuurwerkgroep Liempde.

Het boek wordt uitgegeven door Pictures Publishers, kost 17,50 euro en is verkrijgbaar via de website. De presentatie begint om 13.00 uur bij ​Manege De Rekkendonken aan de Vleutstraat 10 Geïnteresseerden kunnen zich tot woensdag 30 november aanmelden via de mail.

Boxtel e.o.