Volledig scherm
De plaats waar nu 040FIT! zit. Mogelijk komt hier de nieuwe Aldi in Boxtel. Aan de overzijde is de Lidl gevestigd. © Johan van Grinsven

Boosheid om nieuwe Aldi in Boxtel:
'Maakt meer kapot dan ons lief is'

BOXTEL - De Boxtelse 'milieugoeroe' Jan Juffermans is de eerste die zijn stem verheft vanwege de mogelijke bouw van een nieuwe Aldi-supermarkt aan Fellenoord in Boxtel. Onlangs kondigde het bedrijf aan een winkel te willen bouwen op de plaats waar het voormalige postsorteercentrum staat. Fitnesscentrum 040FIT! maakt er momenteel gebruik van. 

Slopen van het volgens Juffermans bijzondere pand kan niet aan de orde zijn. ,,Het zou vernietigen van een opmerkelijk gebouw zijn, dat onderworpen is door onze plaatsgenoot Paul Strik", zegt Juffermans in een brief aan de gemeenteraad. ,,Er zijn meer gebouwen, zoals de Heilig Hartkerk en de Petrus-basiliek die we dienen te beschermen. Daarom is het huidige hergebruik van het sorteercentrum door de sportschool een prima bestemming."

'Rupsje nooit genoeg'

De aanvraag van Aldi doet Juffermans denken aan 'rupsje nooit genoeg'. ,,Het bedrijf heeft nota bene al twee vestigingen in Boxtel. Naast alle formele kanten mag een rem op dit soort denken wat mij betreft ook een rol spelen. Alles steeds maar groter willen, maakt meer kapot dan ons lief is." Juffermans vraagt zich af of er wel behoefte is aan nog een supermarkt in het dorp en wat de eventuele bouw betekent voor de verkeerssituatie ter plaatse.

De gemeente heeft de aanvraag in behandeling. Wethouder Eric van den Broek heeft al laten weten dat de bouw van een nieuwe supermarkt niet binnen het gemeentelijke beleid 'detailhandel' past, maar dat het bestemmingsplan het wel toestaat. Boxtel neemt ongeveer drie maanden de tijd om tot een beslissing te komen.

Boxtel e.o.