Volledig scherm
Boxtel by Night © N Reigersman

Boxtel by Night met fraai verlichte kano's

BOXTEL - Met knallend vuurwerk werden zaterdagavond bij kanovereniging De Pagaai de eerste kano's te water gelaten voor de twintigste editie van Boxtel by Night. Zo'n tweehonderd deelnemers - 25 meer dan vorig jaar - voeren mee in fraai verlichte kano's. 

Volledig scherm
Boxtel by night © N Reigersman

,,Vroeger heb ik vaak meegedaan", vertelde Daphne van Boekel. ,,Nu voor het eerst weer. Dit moet je een keer hebben gedaan. De sfeer in Boxtel is open en bourgondisch, en de evenementen zijn laagdrempelig." Voor Hanny van Wanrooij was het de eerste keer dat ze meevoer, met haar kano die minimaal was versierd. ,,Ik had geen idee dat de meeste kano's zo rijkelijk verlicht waren. Ze zien er allemaal mooi uit, behalve onze kano dan. Volgend jaar gaan we het heel anders aanpakken." 

Ter hoogte van Dommeloord stond een hele rij toeschouwers. ,,We zijn hier met de hele buurt", vertelde An Gloudemans. ,,Zoiets bevordert de sfeer. Ik vind het alleen jammer dat de horeca in het centrum bij de Dommel het niet oppakt. Een gemiste kans." 

Jammer

Het gebruikelijke feest voor de kanoërs bij de Raaphof werd dit jaar niet gehouden. ,,Erg jammer", vond Adriaan Lammers die vanaf de brug toekeek. ,,Het is altijd heel sfeervol, muziek en een drijvende bar met drankjes voor alle deelnemers. Perfect georganiseerd. Ik dacht altijd dat De Pagaai dat regelde, maar het blijkt een vriendengroep te zijn. Heel bijzonder. Ik mis het echt." 

De rood met blauw verlichte glijgoot onder de Mgr. Wilmerstraat vergde de nodige aandacht van de kanoërs, terwijl hun verrichtingen nauwlettend werden gevolgd door duikers in de Dommel en door publiek op de brug. ,,Ik heb het rondje zelf ook gevaren en aan het einde moet je direct naar rechts," verklaarde Miranda Karssemakers. "Je moet snel zijn en dat is even spannend."