Volledig scherm
© Bart Gotink/DB

Boxtel denkt voorlopig niet aan tuintegeltaks

BOXTEL - Invoeren van de zogenoemde tuintegeltaks is in Boxtel voorlopig niet aan de orde. Dat antwoorden burgemeester en wethouders aan de gemeenteraadsfractie PvdA/GroenLinks. De partij vroeg het college in juli of dat bereid was de invoering van de bijzondere belasting te overwegen. Met de achterliggende gedachte dat tuinen zonder terras minder regenwater richting riolen leiden en die dus minder belasten.

Boxtel kiest liever een andere manier. ,,Wij hebben geld beschikbaar om mensen die hun regenwaterafvoer loskoppelen van de riolering en het water infiltreren op eigen grond, financieel te stimuleren voor treffen van maatregelen daarvoor." In Liempde loopt inmiddels zo'n project.

Invoeren van een belasting op tuintegels is bovendien, zo laat het college PvdA/GroenLinks weten, niet eenvoudig. ,,Er kleven ook juridische bezwaren aan. Vooralsnog kiezen we daarom liever voor een systeem dat mensen beloont die een bijdrage leveren aan het verminderen van de afvoer van regenwater op het riool." Mocht blijken dat dit te weinig zoden aan de dijk zet, dan bekijkt Boxtel welke aanvullende maatregelen genomen kunnen worden, belooft het college.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Boxtel e.o.