Volledig scherm
In het voormalige opleidingsinstituut aan de Tijvert in Boxtel werden in oktober 2016 dertien statushouders gehuisvest. (archieffoto) © Gemeente Boxtel

Boxtel huisvest te weinig statushouders

BOXTEL - Boxtel voldeed per 1 januari niet aan de taakstelling voor het vestigen van asielzoekers met een verblijfsvergunning in de gemeente. En is daarom roodgekleurd op de overzichtskaart op de website van de provincie Brabant die laat zien welke gemeenten wel en welke niet aan de opgelegde taak voldoen.

Omdat het de eerste keer is dat Boxtel het aantal te huisvesten statushouders niet haalt, laat de provincie het voorlopig bij een 'waarschuwing'. Een volgende keer zal Boxtel onder 'toezicht' worden geplaatst.

De wettelijk opdracht aan Boxtel was om 24 statushouders huisvesten in de tweede helft van 2017. Onder meer vanwege het ontbreken van geschikte woningen voor grote gezinnen lukte dat niet. Wat de gemeente dus op de provinciale reprimande kwam te staan.

Inmiddels is de zaak wel onder controle, laat het college de gemeenteraad weten. ,,In de eerste zes maanden van 2018 is onze taak dertig mensen. Op dit moment is dat al bijna gehaald. Per 1 april moeten we nog vijf statushouders huisvesten om die taak te halen. Afgelopen maanden zijn er namelijk enkele grote gezinnen uit onder meer Eritrea gehuisvest in Boxtel."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement