Volledig scherm
Een nog lege raadzaal in Boxtel. In afwachting van de verkiezingsuitslag. © Ton Rooms

Boxtel in afwachting van uitslagen

BOXTEL - Een nog lege raadzaal in Boxtel, keurig ingericht in afwachting van de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen. Vanaf half tien maakt burgemeester Mark Buijs de uitslagen bekend. Tot het laatste moment werd er volop gestemd. Naar verwachting zal de opkomst niet veel afwijken van vier jaar geleden, toen 53 procent van de stemgerechtigden naar het kieslokaal kwam.

Vier jaar geleden kwam Combinatie'95 met vijf zetels als grootste partij uit de bus. BALANS en SP haalden er vier, het CDA drie. INbox, PvdA/GroenLinks en D66 kwamen met twee mensen in de gemeenteraad en de VVD tenslotte met een. Combinatie'95, SP, INbox en D66 vormden uiteindelijk het college.


Dave van de Ven, die met Eric van den Broek her lijstrekkersduo van de SP vormde, was de eerste die vercheen. ,,Heb vandaag gewoon gewerkt en nog een uurtje op de bank gelegen. Het zal wel laat worden voordat er zicht is op de uitslag", aldus Van de Ven. Vier jaar geleden kondigde burgemeester Buijs de voorlopige uitslag net na middernacht aan.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement