Volledig scherm
© RGB Stock

Boxtel maakt werk van 'mini-bosjes'

BOXTEL - Boxtel gaat serieus werk maken van de aanleg van zogenoemde Tiny Forests. Kleine bosjes ter grootte van een tennisbaan in woonwijken en in de buurt van scholen. Via een motie van D66 heeft de gemeenteraad deze week wethouder Peter van de Wiel de opdracht gegeven te onderzoeken of er vier bosjes kunnen worden gerealiseerd in samenwerking met natuurorganisatie IVN. 

De kosten, geraamd op zo'n 40.000 euro, zouden dan eventueel gedeeld kunnen worden. De velden worden dicht beplant met bomen en struiken en dragen zo bij aan de biodiversiteit in woonwijken die daarmee groener worden en ook aan de natuureducatie voor schooljeugd. Vandaar de voorkeur voor realiseren in de buurt van scholen. 

Ruggensteun

Het voorstel van D66 werd door een meerderheid van de Boxtelse gemeenteraad omarmd. Wethouder Van de Wiel meldde wel er al volop mee bezig te zijn. ,,In ons plan duurzaamheid is al aangegeven dat we op korte termijn minimaal twee bosjes zullen realiseren in Boxtel." Hij zag de motie van D66 vooral als ruggensteun. ,,We zullen dit zeker oppakken, want het past precies in ons streven naar duurzaamheid."