Volledig scherm
© pixabay.com

Boxtel niet meer gelukkig met forse bouwmogelijkheid Stationsstraat

DEN HAAG - De gemeente Boxtel denkt erover de bouwmogelijkheden te beperken voor een architectenkantoor aan de Stationsstraat. Dit bleek donderdag bij de Raad van State in Den Haag. Volgens het geldende bestemmingsplan kan het huidige kantoor worden uitgebreid tot een gebouw van elf meter hoog met drie bouwlagen. Buren Jeroen van Baren en Ineke Van Esch hebben daar grote zorgen over, zeiden ze in Den Haag.

De buren zijn bang dat de tuin een binnenplaats wordt en voor inkijk en voortdurende lichtschijnsels in hun tuin vanwege de grote ramen die in het gebouw mogen komen. Zij dienden alvast bij de gemeente een planschadeclaim in.

De gemeente wil hooguit 5.200 euro planschade betalen. De twee Boxtelnaren hebben de waardevermindering van hun huis laten taxeren op 25.200 euro. Boxtel vindt 5.200 een correcte schadevergoeding. Maar de gemeente stelde ook dat het misschien beter is de bouwmogelijkheden op het perceel wat aan banden te leggen. Uitspraak van de Raad van State over de planschadeclaim volgt binnen zes weken.

Boxtel e.o.