Volledig scherm
© stock.xchng

Boxtel overstag: jeugd mag toch kerstbomen inzamelen

BOXTEL - De gemeente Boxtel is snel bekeerd. Kondigde ze woensdag nog af dat ze het traditionele afgedankte kerstbomen ophalen door de jeugd zou schrappen, zojuist heeft ze besloten het toch door te laten gaan. Dit vanwege de negatieve reacties vanuit de inwoners op het besluit. De kerstinzameling heeft plaats nu op woensdag 11 januari.

De gemeente schrapte die traditie - kinderen kregen 50 cent per ingeleverde boom - omdat ze het 'een hoop trammelant' met contant geld vond, aldus wethouder Herman van Wanrooij. Daarnaast vond ze het onveilig dat kinderen met kerstbomen over straat lopen te sjouwen. Die argumenten zijn inmiddels toch ondergeschikt aan de boze en verdrietige reacties vanuit Boxtel.

Dit jaar gaat het ophalen dus gewoon door. Wel vraagt de gemeente of ouders hun kinderen die meedoen een veiligheidshesje aandoen. Komend jaar denkt de gemeente Boxtel na over andere oplossingen. Nu de kerstboominzameling toch doorgaat, wordt het ophalen van afgetuigde bomen, op 9 januari tijdens de gft-ophaalronde, weer teruggedraaid.

Op woensdag 11 januari tussen 13.00 en 15.00 uur wachten medewerkers van de gemeente op veertien plaatsen in Boxtel, Lennisheuvel en Liempde op de kerstbomen. Kinderen die ze inleveren krijgen 50 cent per boom; ze mogen maximaal vijftig bomen per persoon inleveren.

Plaatsen waar de bomen worden ingezameld:
1. Hoek Keizerstraat / Van Randerodestraat
2. Van Beekstraat bij de glascontainers
3. Corpus: grasveld op de hoek met de Van der Voortweg
4. Breukelsplein
5. Hoek Koppel / Duinendaal bij de glasbak
6. Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat
7. Hendrik Verheeslaan tegenover de Populierenlaan
8. Beneluxlaan nabij Dommeloord
9. De Beukums tegenover basisschool De Beemden
10 In Goede Aarde op de hoek Newtonplein / Edisonstraat
11. Munsel bij De Voetboog nabij de speelvoorziening
12. Lennisheuvel bij gemeenschapshuis De Orion
13. Liempde: Akkersrijt ter hoogte van huisnummers 26-28-30
14. Liempde bij de kiosk in het Concordiapark.