Volledig scherm
Kasteel Stapelen in Boxtel is het decor van de openluchttentoonstelling Kunst op Stapel. © Johan van Grinsven

Boxtel steekt 34.000 euro in Kunst op Stapel

BOXTEL - De animo om mee te doen aan de buitenexpositie Kunst op Stapel in Boxtel is groot. In totaal willen 54 kunstenaars werk ter beschikking stellen voor de tentoonstelling die ruim drie maanden te zien is in het park van kasteel Stapelen. Voor zo'n vijftien kunstwerken is plaats in de expositie. De gemeente Boxtel steunt het evenement met 34.000 euro, zo maakte wethouder Maruška Lestrade woensdagmiddag bekend.

Van 4 juni tot en met 24 september zijn de werken iedere dag te bekijken in het park bij Kasteel Stapelen, van 11.00 uur tot zonsondergang (ongeveer 22.00 uur). Entree kost een bezoekje niet. De uitgeleende werken, waarvoor de kunstenaars een vergoeding krijgen, komen te staan in het park , de gracht, de moestuin en in de ossenwei van het kasteel, aldus Anja Heesen van de Boxtelse kunststichting.

Kunst op Stapel is toe aan de tweede editie. Twee jaar geleden markeerde Kunst op Stapel het honderdjarig jubileum van het verblijf van de paters Assumptionisten in Boxtel. Die maakten onlangs bekend het kasteel te gaan verkopen en Boxtel te verlaten. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement