Volledig scherm
Kasteel Stapelen in Boxtel is het decor van de openluchttentoonstelling Kunst op Stapel. © Johan van Grinsven

Boxtel steekt 34.000 euro in Kunst op Stapel

BOXTEL - De animo om mee te doen aan de buitenexpositie Kunst op Stapel in Boxtel is groot. In totaal willen 54 kunstenaars werk ter beschikking stellen voor de tentoonstelling die ruim drie maanden te zien is in het park van kasteel Stapelen. Voor zo'n vijftien kunstwerken is plaats in de expositie. De gemeente Boxtel steunt het evenement met 34.000 euro, zo maakte wethouder Maruška Lestrade woensdagmiddag bekend.

Van 4 juni tot en met 24 september zijn de werken iedere dag te bekijken in het park bij Kasteel Stapelen, van 11.00 uur tot zonsondergang (ongeveer 22.00 uur). Entree kost een bezoekje niet. De uitgeleende werken, waarvoor de kunstenaars een vergoeding krijgen, komen te staan in het park , de gracht, de moestuin en in de ossenwei van het kasteel, aldus Anja Heesen van de Boxtelse kunststichting.

Kunst op Stapel is toe aan de tweede editie. Twee jaar geleden markeerde Kunst op Stapel het honderdjarig jubileum van het verblijf van de paters Assumptionisten in Boxtel. Die maakten onlangs bekend het kasteel te gaan verkopen en Boxtel te verlaten. 

  1. Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober in acht jaar vanuit Utah de hele wereld over, tot in Boxtel

    Inktober - elke dag een tekening online publiceren - is in 2009 bedacht door de Amerikaanse illustrator Jake Parker. Om zijn eigen vaardigheden te verbeteren, zijn creativiteit te stimuleren en om op een positieve wijze naar buiten te treden. Zijn initiatief sloeg in als een bom en inmiddels doen wereldwijd duizenden tekenaars mee aan Inktober. In oktober 2014 bijvoorbeeld werden meer dan 100.000 tekeningen op sociale media gedeeld met de hashtag Inktober. Volgens Parker werden een jaar later alleen al op Instagram meer dan 1 miljoen tekeningen gezet.

Boxtel e.o.