Volledig scherm
Het tot zorghotel verbouwde maar nog leegstaande pand op het terrein van recreatiepark Dennenoord. © Maarten van den Hurk/BD

Boxtel wijst zorghuis voor jongeren met autisme de deur

BOXTEL - De gemeente Boxtel weigert mee te werken aan een zorghuis voor autistische jongeren op recreatiepark Dennenoord. Met een ferme uithaal naar initiatiefnemer Zorggroep 't Zicht, die onzorgvuldig omgaan met kwetsbare jeugd verweten werd, heeft het gemeentebestuur dit vrijdagmiddag duidelijk gemaakt.

't Zicht, met vestigingen in Oss, Oploo en Reek, wil graag enkele leegstaande centrale gebouwen op de voormalige camping in gebruik nemen. Volgens het gemeentebestuur laat het bestemmingsplan dit niet toe. Los daarvan wil Boxtel sowieso geen extra zorgvoorziening erbij hebben vanwege de extra kosten die dan dreigen. ,,Wij hebben niet de mogelijkheden om nog meer jongeren op te vangen die een zware vorm van zorg nodig hebben dan we nu al doen”, stellen de wethouders Peter van de Wiel en Maruska Lestrade. Ze verwijzen daarbij naar de aanwezigheid van De La Salle en Cello in het dorp.

Onterecht
André van de Veerdonk, directeur van 't Zicht, legt zich niet bij de afwijzing neer. Volgens hem is de Boxtelse angst voor extra kosten onnodig en onterecht: ,,Ik ben zelfs bereid op papier vast te leggen dat wij niet voor extra wmo-kosten zorgen." Hij heeft het gemeentebestuur vrijdagavond een uitnodiging gestuurd om op korte termijn met elkaar in gesprek te gaan.

Illegaal
Echter Boxtel is niet erg te spreken over de werkwijze van 't Zicht in Boxtel. De zorgverlener is in juni al met enkele kinderen in de bedrijfswoning van het recreatiepark gaan zitten, zonder kennisgeving aan of toestemming van de gemeente. Boxtel zal deze illegale situatie wel even gedogen maar is er niet blij mee. Lestrade: ,,Wij vinden het heel erg dat 't Zicht op deze onzorgvuldige wijze de zorg voor cliënten vormgeeft."

Volledig scherm
Het zwembad van Dennenoord met daarachter de voormalige bedrijfswoning. © Maarten van den Hurk/BD

Boxtel e.o.