Volledig scherm
© ThinkStock

Boxtel zorgt ervoor dat logopediehulp op basisscholen blijft

B​OXTEL - ​Een logopedist blijft op afroep beschikbaar voor alle basisscholen in de gemeente Boxtel. Die steekt hier 9.000 euro in, zodat scholen snel kunnen signaleren of een kind een probleem heeft met spraak, taak, stem of gehoor. En vervolgens hoe dat probleem het beste aangepakt kan worden.

De gemeente ziet ​​zich genoodzaakt tot deze zet omdat de GGD deze dienstverlening heeft geschrapt. Voorheen ​kocht Boxtel ​logopedie in bij de GGD Hart voor Brabant, maar die overeenkomst loopt aan het einde van dit jaar af.

Specifieke kennis
Hoe groot de behoefte aan logopediehulp is binnen de elf scholen, kan de gemeente niet zeggen. Het is ook niet bekend hoeveel kinderen in het verleden met logopedie zijn geholpen. Volgens de gemeente mag verwacht worden dat binnen het basisonderwijs steeds meer behoefte komt aan deze specifieke kennis, vanwege het passend onderwijs. Dat streeft ernaar kinderen - ook degenen met een beperking - zoveel mogelijk in een gewone basisschool te houden en niet naar het speciaal onderwijs te sturen.

Boxtel e.o.