Volledig scherm
Roel Jongenelen uit Boxtel © copyright Marc Bolsius

Boxtels kampioenslied op gabberbeat voor PSV

BOXTEL - ,,Wij zijn kampioen en jullie lekker nie. PSV. Eindhoven. Jalalala." Heel veel meer tekst heeft het kampioenslied niet dat het Boxtelse muzikantenduo Roel Jongenelen en Joris Cijffers hebben opgenomen. Na de wedstrijd tegen Ajax galmde het al door het PSV-stadion. En gisteren klonk het opnieuw tijdens de huldiging van de kersverse Eredivisiekampioen.

Roel Jongenelen heeft een reputatie als het gaat om liedjes-met-een-knipoog die op de actualiteit inhaken. Zo nam hij al eerder de toenmalige Maastrichtse burgemeester Onno Hoes op de hak en IOC-lid Camiel Eurlings. Jongenelen nam het PSV-liedje op met Joris Cijffers - als DJ RoJo - in zijn eigen studio Apollo 98. De schaarse tekst staat op een stevige gabberbeat. 

Het PSV-liedje is te downloaden via iTunes en te beluisteren via Spotify. Op YouTube is een videoclip te zien die is gemaakt door Emile Kalmann uit Sint-Oedenrode. ,,Het is gewoon een geintje, een beetje reclame voor ons zelf. En ach, als mensen ons willen inhuren om het liedje tijdens een feestje te komen zingen, dan zijn we beschikbaar." 

Het nummer van de beide muzikanten kwam in Eindhoven terecht omdat kennissen van Cijffers - hij speelt in het bekende One Two Trio - de muziek in het PSV-stadion verzorgden en dat ook deden ook tijdens de huldiging. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement