Volledig scherm
René Cijffers, Rob Housen, Joris Cijffers en Marco Wensveen.

Boxtels kwartet gaat theaters in met Burn-out​

BOXTEL - Vier muzikanten, met hun wortels in Boxtel, gaan in 2017-2018 het theater in met een komisch programma over een burn-out. Als vervolg op het succesvolle ‘Droomtranen’. ​Het kwartet bestaat uit de muzikanten Rob Housen, de broers René en Joris Cijffers en Marco Wensveen.

​Ze hebben met elkaar gemeen dat ze uit Boxtel komen en dat ze begin dit jaar ook al samen een theatertournee hebben gedaan. Die voorstelling heette ‘Droomtranen’ en werd zeven keer op diverse Brabantse podia gebracht. Dat was door een iets groter gezelschap, met nog eens twee andere muzikale gelijkgestemden erbij.

Het kwartet is langzaam op stoom aan het komen met het samenstellen van het nieuwe programma, aldus toetsenist Rob Housen (33), die in het dagelijks leven zijn eigen grafische studio heeft. „Het wordt geen muziektheater zoals Droomtranen was. Noem het totaaltheater, een mix van non-verbale scènes, humoristische liedjes, cabaret en hilarische satire. Waar kun je het mee vergelijken? Deels met de Ashton Brothers, maar wij gaan breder.”

De voorstelling Burn-out is vanaf midden volgend jaar te boeken voor het theaterseizoen 2017-2018.

Boxtel e.o.