Volledig scherm
© Wegener/Cees Baars

Boxtelse huurders krijgen besparing in hun schoot geworpen van St. Joseph

BOXTEL - Ze hoeven er niks voor te doen, de 250 huishoudens die in zes verschillende appartementencomplexen in Boxtel wonen. Toch besparen zij voortaan 40 euro per jaar aan servicekosten. Woonstichting St. Joseph laat 250 zonnepanelen en led-verlichting aanbrengen om algemene ruimten te verwarmen en te verlichten.

De kosten voor Sint Joseph mogen dan flink hoger zijn dan de huurders samen aan voordeel hebben, toch is deze investering verantwoord, aldus woordvoerster Inge Huisman. „We doen dit om twee redenen. Omdat we willen dat de woonlasten voor onze huurders zo laag mogelijk zijn. En we willen ons steentje bijdragen aan een duurzame samenleving.” Hoe hoog de investering voor Sint Joseph is, wil ze niet kwijt.

Installatie
Het plaatsen van de zonnepanelen is dinsdag begonnen. Bewoners van zes appartementengebouwen gaan ervan profiteren, namelijk die van Hoogheemflat Schorpioen, Harperhof, Baanderronde aan de Baanderherenweg, Pastoor Erasstraat, Dukaat/Schelling en Corpus/Annastraat. De opgewekte elektra zet de woonstichting in voor de algemene ruimtes van deze gebouwen, zoals de entree, de lift en de galerijen.

Als de installatie goed verloopt, dan werken alle zonnepanelen vanaf half december.​

Boxtel e.o.