Volledig scherm
Oma Bea en haar kleinzoon Bas gaan 500 kilometer fietsen, voor het goede doel. © copyright Marc Bolsius

Boxtelse oma Bea en kleinzoon Bas op de fiets naar Parijs voor het goede doel

BOXTEL - Een beetje chillen en urenlang gamen in de herfstvakantie? Niet voor Bas Smulders (15) uit Boxtel. Hem wacht een pittig fietstochtje. Na zeven dagen en ruim 500 kilometer hoopt het hij met zijn oma Bea van de Hoven (70) eind volgende week onder de Eiffeltoren te staan. ,,Mijn conditie is denk ik wel goed genoeg want ik voetbal veel", aldus Smulders. ,,Maar die zadelpijn, daar zie ik tegenop."

Voor oma Bea is peddelen naar Parijs als een rondje om de kerk. Eerder al fietste ze naar Santiago en Barcelona en liet ze haar fiets overvliegen om in Australië en Nieuw-Zeeland op de pedalen te staan. ,,Ik heb net nog de Zuiderzeeroute gedaan. Twee keer zelfs, linksom en rechtsom. Fietsen is voor mij dus niet spannend, maar om deze tocht met mijn kleinzoon te maken is heel bijzonder."

Cochabamba

Ook voor Smulders is het niet zomaar een fietstocht. Hij laat zich sponsoren. De leerling uit 4VWO van het Jacob-Roelandslyceum (JRL) neemt in mei 2018 met nog elf klasgenoten deel aan een werkreis naar Cochabamba in Bolivia, waar ze zich gaan inzetten voor kansarme jongeren. ,,School wil dat we minimaal 1.000 euro zelf verdienen. Dat is al gelukt, het dubbele zelfs. En ik ga gewoon door. Alles wat binnenkomt gaat direct naar de kinderen in Bolivia."

Heel veel getraind hebben ze niet. ,,Wel een paar keer hoor", benadrukt Smulders. ,,Ik zei nog tegen oma dat we tijdens het oefenen niet te veel moeten kletsen, want dan hebben we elkaar straks niks meer te vertellen." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hof: onvoloende bewijs voor bedreiging Boxtelse burgemeester en wethouder
    PREMIUM

    Hof: onvoloende bewijs voor bedreiging Boxtelse burgemees­ter en wethouder

    DEN BOSCH/BOXTEL - Een Boxtelaar (49) is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot 40 uur taakstraf voor het bedreigen van een opsporingsambtenaar van de gemeente Boxtel. De man ging in beroep nadat hij door de rechtbank werd veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur voor de bedreiging van de ambtenaar en de Boxtelse burgemeester Mark Buys en een wethouder. Volgens het hof is onvoldoende bewijs voor bedreiging van de burgemeester en wethouder.

Boxtel e.o.