Volledig scherm
De plek waar de gevelkunst zal worden uitgevoerd. Op de foto Paul Jongsma en Janneke de Vries. © N Reigersman

Boxtelse Passage Riche krijgt staaltje gevelkunst

BOXTEL -  De muren aan weerszijden van Passage Riche in Boxtel zullen verfraaid worden met behulp van gevelkunst. In februari dit jaar schreef D66 Boxtel een prijsvraag uit waarbij werd gevraagd om mee te denken aan locaties voor gevelkunst, en gisteravond werd de prijs - een schilderij - overhandigd aan Janneke de Vries die Passage Riche indiende als gevelkunstlocatie.

 De Vries was erg blij met het schilderij dat in warme tinten een saxofoon weergaf. ,,Het kan even duren voordat het hangt, want we gaan eerst verhuizen."
De maker van het spuitbusschilderij, Paul Jongsma van Tunnel Vision Boxtel, zal het kunstproject in Passage Riche uitvoeren, samen met Mitch Koningstein en Jan Pennings, eveneens van Tunnel Vision Boxtel. 

Popmuziek

Woensdagavond dienden ze alvast een schets in met portretten van popmuzikanten als Beyoncé en Frank Sinatra. ,,We denken dat een verhaal over de historie van popmuziek aanslaat", verklaarde Jack van Geel, voorzitter van het aan Passage Riche gevestigde Muziekhuis. ,,Het moet aantrekkelijk zijn voor de jeugd. Die willen we er ook graag bij betrekken."

Volledig scherm
Jack van Geel en wethouder Marusjka Lestrade © N Reigersman
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement