Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Boxtelse politiek steggelt over slechte stoepen Liempde

BOXTEL/LIEMPDE - De politieke oppositiepartij Balans heeft woensdagavond tevergeefs geprobeerd 4,5 ton te reserveren voor de aanpak van slechte trottoirs in Liempde, Boxtel en Lennisheuvel.

Het verder niet onderbouwde voorstel kreeg geen steun en zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen bij diverse andere fracties.

Half miljoen
Balans hamerde er tijdens de discussie in de gemeenteraadsvergadering op dat de gemeente Boxtel over voldoende algemene reserves moet beschikken. Op de jaarrekening 2015 is ruim 1,4 miljoen 'over' die voor deze 'reservepot' is bestemd. ,,En nu haalt u daar bij voorbaat een half miljoen uit", zei Peter Mannien, fractievoorzitter van coalitiepartij Combinatie95.

Irritatie
Zijn partij vroeg onlangs bij het gemeentebestuur zelf nog aandacht voor de irritatie die er in Liempde leeft over de slechte gesteldheid van de trottoirs. ,,Een aantal zeer betrokken inwoners is bezig met een plan om de aanloopstraten richting het centrum te verbeteren. Laten we daar op wachten." Wethouder Herman van Wanrooij wees het voorstel van Balans af en zei dat de trottoirs in Liempde dit jaar nog worden aangepakt. ,,Samen met de bewoners en de wijkmakelaar."

Boxtel e.o.