Volledig scherm
© Thinkstock

Boxtelse senioren willen wel wonen in een oude pastorie

BOXTEL - Voor senioren bieden ​de ​pastorie en ​de ​pastorietuin bij ​de ​voormalige Heilig Hart-kerk in Boxtel een mooie woonkans. Aldus de stichting ​Ouderen in Regie.

De stichting heeft onlangs overlegd met de maatschappelijk betrokken projectontwikkelaar The Placemaker uit Vught, die binnenkort eigenaar wordt van het perceel aan de Baroniestraat in Boxtel. Dat eerste gesprek verliep gunstig, zegt voorzitter Ad van den Brand van Stichting Ouderen in Regie Boxtel.

Stefan Schuwer van The Placemaker beaamt dat. Hij denkt dat de oude pastorie huisvesting kan bieden voor zes ouderen, plus centrale voorzieningen zoals een ontmoetingsruimte.

In de grote pastorietuin is plek voor tien tot twaalf woningen, aldus Schuwer. „Deels voor ouderen. Ik denk aan een mix met gezinnen met kinderen. Wat precies haalbaar is, moet nog blijken. Maar ik praat zeker verder met de stichting, want ik sta positief tegenover haar filosofie. Die past bij die van The Placemaker.”
Volgens Van den Brand is de tijd rijp voor kleinschalige woonprojecten voor ouderen in Boxtel. De pastorie en pastorietuin aan de Baroniestraat is het eerste concrete project voor de stichting.

Boxtel e.o.