Volledig scherm
De deelnemers aan de workshop leren ieder jaar iets nieuws © Noor Reigersman

BOXtheater leert altijd weer iets nieuws

Boxtel – ‘Van muziek maken we theater en van theater maken we muziek.’ Met dat thema gingen zeventien mensen zaterdag in gemeenschapshuis De Rots te Boxtel aan de slag met de jaarlijkse workshop van BOXtheater, zowel leden als niet-leden. Regisseur Geert Niland en muzikaal begeleider Joep de Bondt waren ingehuurd door BOXtheater om de muziek en het theater met elkaar te integreren.


„Elk jaar vragen we iemand van buitenaf voor onze workshop, zodat we weer iets nieuws leren”, legde speler Karla Niggebrugge uit. „Volgend jaar gaan we misschien iets met muziektheater doen, vandaar. En de mensen die van buitenaf komen, kunnen we eventueel nog eens vragen voor een gastrol. Op die manier creëer je er ook een netwerk omheen.”

Stoer
Er werd de hele dag stevig doorgewerkt. Zo werd er onder andere een scène neergezet waarin twee bendes elkaar treffen. „Je moet stoer, aards, rustig en stevig zijn in je rol,” adviseerde Niland de spelers die daarmee creatief aan de gang gingen.

„Ik heb nooit eerder toneelgespeeld,” aldus nieuwkomer Constance Schellekens. „Het is superleuk. Aan de ene kant voel ik me kwetsbaar en aan de andere kant heel vrij. Je let nu op je lichaamstaal, wat ik anders nooit doe.”

Boxtel e.o.