Volledig scherm
Hélène van As.

CDA wil dat Boxtel alsnog meedeelt uit subsidiepot van 15 miljoen euro

BOXTEL - Vijftien miljoen euro trekt de provincie uit om de sociale veerkracht te versterken in Brabant en geen cent daarvan wordt besteed in Boxtel. Dat stoort de lokale gemeenteraadsfractie van het CDA.

Die heeft daarom hierover een brief gestuurd naar burgemeester en wethouders. Vol kritische vragen, zoals: Bent u het met het CDA eens dat de provincie oneerlijk beleid voert, door beleid en gelden niet voor heel Brabant beschikbaar te stellen? Maar vooral met de bedoeling om B en W in actie te laten komen zodat Boxtel alsnog van die vijftien miljoen kan meeprofiteren.

Bezwaar
Dat kan volgens het CDA mogelijk door bezwaar aan te tekenen tegen de keuze van de provincie. Hoewel CDA-fractievoorzitter Hélène van As daarvan op voorhand al geen hoge verwachtingen heeft. Het hele project voor sociale veerkracht is namelijk enkele dagen geleden door Provinciale Staten goedgekeurd.

De provincie wil de komende jaren de sociale veerkracht van mensen versterken omdat naar schatting een half miljoen Brabanders niet goed kan meekomen en minder deelt in de welvaart. De CDA-fractie betreurt het dat er alleen projecten komen in West-Brabant en in de middelgrote steden Oss, Waalwijk, Veghel, Bergen op Zoom, Oosterhout, Helmond, Uden en Roosendaal. Ook het CDA in Tilburg heeft hiertegen geprotesteerd.

Boxtel e.o.