Volledig scherm
De Markt in Boxtel. © Ron Magnée

Centrummanager Boxtel geeft er de brui aan

BOXTEL - De Boxtelse centrummanager Willemijn Wijdenes heeft onverwacht haar vertrek aangekondigd. Zodra er een opvolger voor haar is gevonden, stopt ze met haar functie. Dat is waarschijnlijk nog dit jaar. Over het waarom van de plotselinge stap, blijft het gissen. Zelf houdt Wijdenes het erop dat de tijd rijp is om het stokje door te geven. 

Wijdenes werd anderhalf jaar geleden benoemd tot centrummanager van Boxtel. "Sindsdien zijn er veel doelstellingen van het centrummanagement behaald", schrijft Wijdenes in een persverklaring over haar aangekondigde vertrek. "Er is een uitstekend fundament gelegd. Daarom voelt het voor mij nu goed om een stap terug te doen en mijn functie neer te leggen (...)''

In maart 2013 werd Wijdenes benoemd tot eerste centrummanager van Boxtel. Even daarvoor had de sollicitatiecommissie van de Stichting Centrummanagement Boxtel haar uit vele tientallen sollicitanten voor de functie voorgedragen. Op haar keuze kwam nogal wat kritiek. Wijdenes was vanaf het prille begin in 2011 betrokken bij de oprichting van het centrummanagement. Sommige ondernemers hadden liever een onbekende, frisse kracht aan het roer.

Boxtel e.o.