Volledig scherm
Boseind in Boxtel. © Google Streetview

College Boxtel moet met nieuw voorstel komen voor rotonde Boseind

BOXTEL - Half werk, want niet alle mogelijkheden zijn in beeld gebracht. Aldus beoordeelt een ruime meerderheid van de Boxtelse gemeenteraad het plan dat is opgesteld voor de rotonde Boseind op bedrijventerrein Ladonk nabij Lennisheuvel. 

Een plan dat moet resulteren in een betere doorstroming voor het autoverkeer op met name de Keulsebaan én moet zorgen voor een veiligere oversteek voor het fietsverkeer tussen het kerkdorp en Boxtel. Het veranderen van het verkeersplein in een kruispunt met verkeerslichten is wat tot nu is gepresenteerd als beste keuze daarvoor.

Echter de raadsfracties van SP, D66, INbox en Combinatie'95 (die het college in Boxtel vormen) en het CDA vinden dat niet voldoende. De vier coalitiepartijen en de christendemocraten constateren in afzonderlijke moties, die deze week tijdens de gemeenteraadsvergadering werden ingediend, dat het college niet alle mogelijkheden heeft bekeken om met name het fietsverkeer een veilige oversteek te garanderen. Daarbij zou bijvoorbeeld ook een tunnel voor de fietsers in beeld kunnen komen, alsmede een fietsbrug. 

De twee moties van de vijf partijen (met een ruime meerderheid in de raad) geven het college daarom ook de opdracht terug te gaan naar de tekentafel om wel alle mogelijkheden te bestuderen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement