Volledig scherm
Een van de gebouwen op het terrein van De Kleine Aarde in Boxtel.

De Kleine Aarde in Boxtel start met horeca

BOXTEL - Het Collectief, de nieuwe ontwikkelaar van De Kleine Aarde, wil zo snel mogelijk de horeca op het terrein van het voormalige ecopark nieuw leven inblazen. "Dat geeft reuring op het terrein", zegt Paul Gosselink, zegsman namens het Collectief. "En dat is goed."

Hij hoopt dat na de zomervakantie de eerste klanten er al terecht kunnen. Dan moeten ook de vergunningsprocedures voor onder meer de woningbouw op het terrein in gang zijn gezet. In het Collectief werken negen partijen samen, waaronder bouwbedrijf Heijmans, woonstichting St. Joseph en de onderwijsinstellingen Summa College, Helicon Opleidingen en SintLucas.

Blauwdruk
De 9 betrokken partijen binnen het Collectief werken momenteel de plannen voor onderwijs, woningbouw en horeca voor De Kleine Aarde verder uit. Dit resulteert de komende maand in een blauwdruk, waarna gesprekken met de andere, afgewezen, initiatiefnemers volgen, zegt Gosselink. Door onderdelen van hun ideeën bij de plannen te betrekken, hoopt het Collectief een zo breed mogelijk draagvlak te krijgen voor de ontwikkeling van het terrein van het voormalige eco-park.

Boxtel e.o.