Volledig scherm
Jeroen Pijnenburg. © Marleen Kuipers

​De revolutie van Buurtpost begint in Boxtel​

BOXTEL - ​Straatgenoten die postpakketjes opvangen voor ‘buren’ die overdag niet thuis zijn. Buurtpost komt eraan. Jeroen Pijnenburg (50) uit Boxtel gaat het opzetten.

Het mes van Buurtpost moet aan twee kanten snijden: minder bestelbusjes die door de straat crossen en eenzame straatgenoten die meer aanloop krijgen of minima die een centje kunnen bijverdienen.

Sociale contacten
Met zijn Buro Cement probeert Pijnenburg - samen met zestien medewerkers - in het ​Eindhovense ​stadsdeel Woensel-Noord mensen met weinig sociale contacten meer bij de samenleving te betrekken. De wens om deze groep te activeren, combineerde hij met de groeiende markt van het internet winkelen. Pijnenburg: „Er worden in Nederland 200 miljoen postpakketten per jaar bezorgd. Maar in 30 tot 40 procent van die bestellingen is de ontvanger niet thuis”. Daarom: Buurtpost. In iedere straat of buurt vangt iemand deze pakketjes op. De besteller kan zijn internetaankoop ophalen, gewoon door even aan te lopen bij zijn ‘buur’.

Ignite Award
Met zijn idee voor Buurtpost deed Pijnenburg mee aan de Ignite Award, een regionale prijs voor startende ondernemers die een sociale verandering in gang zetten. Pijnenburg won donderdag de tweede prijs: 50.000 euro. Daardoor kan hij Buurtpost volgend jaar starten, in Woensel-Noord.

Boxtel e.o.