Volledig scherm
© Anke Verbakel

De toegang naar Boxtel mag van wethouder wel wat netter

​BOXTEL - De natuur mag zijn gang gaan in de bermen van Boxtel. Dat uitgangspunt van de gemeente is misschien goed voor de natuur, maar maakt de eerste aanblik van Boxtel er niet netter op. Dat geeft wethouder Herman van Wanrooij (INbox) toe. De gemeente wil die wegen daarom wat sneller kuisen.

Dat zei hij dinsdagavond in de gemeenteraad. De raadsfractie van Balans had vragen gesteld over het welig tierende onkruid. Volgens Van Wanrooij is de verkeersveiligheid nergens in het geding geweest, zoals Balans meent. Die partij stelt diverse klachten van inwoners te hebben gehad over onkruid in bermen, sloten en op straten. Dat is onveilig, leidt tot ergernis en is geen ‘visitekaartje’. Balans stelt verder dat klagen bij de gemeente door inwoners niet tot daden heeft geleid, ondanks dat Boxtel beschikt over een nieuwe tractor met maaier.

Van Wanrooij deed verder geen toezeggingen, maar stelde dat de gemeente blijft aansluiten bij de cycli in de natuur. Niet dat Boxtelaren nog lang last hebben van onkruid. De zaaitijd van planten is namelijk voorbij; het maaien kan dus beginnen

Boxtel e.o.