Volledig scherm
Volgens wethouder Marusjka Lestrade is het geen goede zaak dat lokale wethouders en ambtenaren kunnen beslissen over de verdeling van kunstsubsidies. © Twitter

Deel cultuurgelden Boxtel via Prins Bernhard Cultuurfonds

BOXTEL - Een deel van de cultuursubsidies van de gemeente Boxtel wordt binnenkort mogelijk uitbetaald via het Prins Bernhard Cultuurfonds. De eerste gesprekken over deze nieuwe vorm van samenwerking worden in september gevoerd.

Hoeveel geld in het fonds gestopt zal worden en voor welke kunstdisciplines het geldt is nog niet duidelijk. Volgens wethouder Marusjka Lestrade is het geen goede zaak dat lokale wethouders en ambtenaren kunnen beslissen over de verdeling van kunstsubsidies.

Omslag
,,Dat moet je laten doen door professionals die weren waar ze het over hebben", meent Lestrade. Het Prins Bernhard Cultuurfonds beheert een groot aantal kleinere fondsen. Daaronder ook een van de gemeente Tilburg, het Buurtfonds Tilburg. De plannen van Lestrade zijn onderdeel van de nieuwe kunst- en cultuuromslag die in september door de Boxtelse gemeenteraad wordt besproken.

Boxtel e.o.