Volledig scherm
Dj Sam Feldt uit Boxtel woont al vier jaar in Amsterdam. ,,Dit is echt m'n thuis geworden.'' © Bibi Neuray

Dj Sam Feldt uit Boxtel voelt zich koning van de zomer

BOXTEL - De Boxtelse dj en producer Sam Feldt staat zaterdag op de mainstage van Ultra Music Festival in Miami, een van de belangrijkste dance-evenementen ter wereld. Daags ervoor heeft hij daar ook nog zijn eigen poolparty in de Amerikaanse kustplaats.

Gelukkig blijft zijn inborst Brabants gastvrij en relaxed. Sam Feldt, 23 jaar geleden in Boxtel geboren als Sammy Renders, ontvangt ons 'gewoon' thuis in Amsterdam-West. Samen met zijn vriendin heeft hij er net een bovenwoning gekocht, aan de rand van het Rembrandtpark. Hij is net terug uit Brazilië, pakte op de terugweg ook nog een showtje in Spanje mee. Nu gaat hij zich opmaken voor alweer een nieuwe hoogtpunt in zijn toch al rijkgevuld portfolio: een optreden op Ultra Music Festival (UMF). Op het hoofdpodium nog wel, met verder ook Nederlandse kanonnen als Tiësto en Afrojack in de line-up. Als onderdeel van de Winter Music Conference (WMC) vormt UMF een van de belangrijkste evenementen op de dance-jaarkalender. 

Zomer
,,Ik ben een man van de zomer." Daarmee hebben we zijn belangrijkste kenmerk genoemd, vindt hij zelf. ,,Ik ben een vrolijk persoon. En het is mijn sound in een woord." Doorbraak 'Show Me Love' (2015), zijn wereldwijde hit-remake van Robin S. uit zijn geboortejaar 1993, en 'Summer On You' (2016, met Lucas & Steve) zijn mijlpalen in de hausse die de vrolijke house de laatste jaren beleeft. ,

Compleet veranderd
Wat zo'n stormachtige carrière met zijn persoon heeft gedaan? ,,Heel mijn leven is wel compleet veranderd natuurlijk. Eerst zat ik alleen op m'n studentenkamertje, muziek te maken. Plots ging ik de hele wereld over. School deed hij letterlijk tussen de bedrijven door. ,,Op het vwo heb ik zelfs een jaar overgeslagen. Soms belden klanten van de webshop me terwijl ik in de klas zat. Dat schoot niet op dus ben ik ook daar mee gestopt." Daarna volgde nog een reclamebureau, in Breda. En nu runt hij Fangage, waarmee hij websites voor artiesten ontwikkelt. ,,Geen sites voor pure info, maar waarmee je databases kunt opbouwen en waarmee je heel gericht naar je fans kunt communiceren."

Lastig
Sam Feldt voelt zich de (zonne)koning te rijk. Dat neemt niet weg dat het soms ook lastig is. ,,Het eerste jaar was het echt aanpassen op alle fronten. Ritme, reizen, vrienden. Het gedwongen schema vond ik het moeilijkst. Nu, twee jaar later, is er routine. De kunst is om vrede te vinden met wat je lichaam van je vraagt. Je lijf is je belangrijkste instrument in je leven. Daar moet je goed naar luisteren. Verder heb ik gewoon een heel goed team om me heen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement