Volledig scherm
Baanderherencollege in Boxtel © Archief

Docent keert niet meer terug op Boxtelse school na aangifte seksueel misbruik

BOXTEL - De 28-jarige economieleraar van het Baanderherencollege, tegen wie aangifte van seksueel misbruik is gedaan, keert na de zomervakantie niet meer terug op school. Dat meldt schooldirecteur Jan-Willem van den Berg, die verder spreekt van een 'op zichzelf staand feit'.

De leraar werd vorige week aangehouden in een politieonderzoek. Ouders van een 15-jarig meisje hoorden van hun kind dat zij sinds april een seksuele relatie met haar economieleraar had. De advocaat van de vader vertelde dat gisteren in deze krant.  Volgens hem was de relatie aan het licht gekomen toen de dochter samen met de leraar in Tilburg bleek te zitten.

Vorige week leidde een en ander tot een vechtpartij op school: de vader wilde de docent op school ter verantwoording roepen. Toen hij zich door de schoolmedewerkers niet gehoord voelde, liep dit uit de hand. De politie doet onderzoek naar het incident en de achtergrond. Jan-Willem van den Berg, directeur onderwijs bij het Baanderherencollege,  schrijft nu in een brief aan ouders: ,,We hebben vastgesteld dat het om een op zichzelf staand feit gaat en kunnen u meedelen dat de school inmiddels maatregelen heeft genomen tegen de docent. De docent zal na de zomervakantie niet meer naar de school terugkeren. We hopen u hiermee, binnen de grenzen van ieders privacy, te hebben geïnformeerd."