Dode man gevonden in rivier De Dommel in Boxtel, politie zet helikopter in

Update / VideoBOXTEL - Het ontzielde lichaam van een Boxtelaar van middelbare leeftijd is dinsdagmiddag uit rivier de Dommel in Boxtel geborgen. Dat deden duikers van de brandweer, rond 16.00 uur uur. Een voorbijganger had het lichaam twee uur eerder ontdekt en alarm geslagen. 

Volgens de officier van dienst van de politie heeft de man even in het water gelegen. Hoe lang kon hij niet zeggen. Het slachtoffer is voor het laatst gezien op maandag toen hij carnaval aan het vieren was in Boxtel. 

De politie heeft  op de plaats waar het lichaam is gevonden, aan de Dommel schuin achter het waterschapsgebouw en ter hoogte van de Florijn, onderzoek gedaan. Daarbij werd ook een helikopter ingezet, om vanuit de lucht foto's te kunnen maken. 

Toedracht

De politie kan nog niets zeggen over de toedracht van de dood van de Boxtelaar. De schouw van het lichaam moet nog plaats hebben. Ook moet de politie nog uitzoeken waar de man maandag voor zijn dood is geweest. 

Terwijl politie en brandweer aan het werk waren, verzamelden zich dinsdagmiddag tien tot twintig mensen in de Florijn. Ze zagen op ongeveer 200 meter afstand de mensen van de hulpdiensten hun werk doen.  Onder de toeschouwers ook directe familieleden van de overleden Boxtelaar, die hem sinds maandagavond niet gezien hadden en zich erg ongerust maakten. Zij hoorden van de politie dat het inderdaad om hun naaste ging.  

Volledig scherm
Duikers van de brandweer hebben het ontzielde lichaam van de Boxtelaar uit de Dommel gehaald. © Johan van Grinsven
Volledig scherm
Rivier De Dommel bij Boxtel. © GoogleMaps
Volledig scherm
Politie doet onderzoek bij Dommel © Rick vd Sande/Meesters Multi Media
Volledig scherm
Politie doet onderzoek in Dommel na vondst dode © Bart Meesters/Meesters Multi Media
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement