Volledig scherm
De instanties beginnen met opruimen van de synthetische stoffen. © Bart Meesters

Drie mensen aangehouden na vondst synthetische drugs in Boxtels bedrijf, veel politie aanwezig

UPDATEBOXTEL - Drie mensen zijn woensdag aangehouden vanwege de vondst van synthetische drugs in een bedrijfspand aan de Duit in Boxtel. In het pand zijn al de hele dag politie en landelijke opsporingsdiensten aanwezig. Zij inventariseren om hoeveel drugs het gaat en hoe dit het beste kan worden opgeruimd.

Een arrestatieteam viel om 2.00 uur 's nachts binnen. De aanhoudingen zijn gedaan in een lopend onderzoek.

Politie en landelijke opsporingsdiensten zijn woensdag al geruime tijd ter plaatse. Er zijn medewerkers van de Landelijke Forensische Opsporing (LFO), het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), brandweer en politie. Ook staat er een ambulance stand-by. Dit is volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid uit voorzorg. 

Opruimen

De verschillende instanties bekijken nu hoe de drugs het beste kan worden opgeruimd, dat gebeurt door medewerkers in witte beschermende pakken. Een gespecialiseerd brandweerteam uit Luyksgestel is naar Boxtel gekomen om de medewerkers die naar buiten komen te ontsmetten.

Een vrachtwagen van SEON, een bedrijf dat de politie assisteert in dit soort gevallen, is ter plekke om de drugs af te voeren. Om hoeveel het gaat, is nog niet bekend. Wel zegt de woordvoerder dat het om verschillende soorten synthetische drugs gaat. Hij benadrukt dat het niet om een drugslab gaat.

Het pand waar de drugs is aangetroffen, is een gebouw waar vijf bedrijven gevestigd zijn. Het is nog niet duidelijk bij welk bedrijf de drugs is gevonden. Saillant detail is dat het pad waaraan het pand gevestigd is, achter een politiebureau ligt.

Volledig scherm
NFI bij het pand in Boxtel. © Bart Meesters
Volledig scherm
Opsporingsdiensten aan de Duit in Boxtel. © Bart Meesters

Boxtel e.o.