Volledig scherm
© Thinkstock

Drie raadsfracties in Boxtel: kwetsbare jongeren gaan voor regels

BOXTEL - Probeer zoveel mogelijk ruimte tussen de regels te vinden. Dat is de boodschap die drie Boxtelse gemeenteraadsfracties aan burgemeester en wethouders hebben gestuurd. Ze willen meer maatwerk voor Boxtelse jongeren met een licht verstandelijke beperking, maar ook voor de hulpverleners van ‘hun’ zorginstelling De La Salle en gemeenteambtenaren.

PvdA Groen Links, INbox en Combinatie95 vragen om minder hokjesdenken in het gemeentehuis en minder star vasthouden aan regels. En dat ambtenaren meer hun gezond verstand benutten bij het helpen van deze kinderen en jongeren. „Niet de regel moet voorop staan, maar de behoefte van de jeugd”, stelt Nico Bulter van PvdA GroenLinks.

Hij heeft geen concrete voorbeelden van misstanden of problemen. „We willen vooral een signaal afgeven aan de gemeente: regel wat meer speelruimte voor alle betrokkenen.” Daardoor kan volgens de drie fracties bijvoorbeeld met budgetten voor deze jongeren geschoven worden zodat het geld op de beste manier ingezet kan worden.

Boxtel e.o.