Volledig scherm
avondwandeldriedaagse liempde © E. van Meurs

Dringen bij inschrijftafels voor Liempdse driedaagse

LIEMPDE - Slagwerkgroep Be Cool, het opleidingsorkest van de Liempdse Fanfare Concordia, moest woensdagavond vanwege ziekte verstek laten gaan. Dus geen opzwepende muziek om de wandelaars van de Liempdse Avondwandeldriedaagse aan te moedigen. Desondanks verschenen er maar liefst 325 wandelaars aan de start. ,,Geen record, maar we zijn heel erg tevreden", vertelt Patrick van Ruremonde van de organiserende Buurtvereniging Den Berg.

Het was dringen bij de inschrijftafels in café Het Wapen van Liempde. Maar de organisatie van het evenement verliep soepel. ,,Dankzij de inzet van een legertje vrijwilligers", benadrukt Van Ruremonde. Marjan en Michael Michiels zijn twee van die vrijwilligers. ,,Nee, ik wandel niet mee. Ik ben de ranja-man", zegt Micheal. ,,Hard nodig met dit warme weer", zegt Marjan, terwijl ze in de auto stapt op weg naar de eerste wachtpost.

Ondertussen beginnen de eerste wandelaars aan hun wandeling van 5 of 10 kilometer. Zij gaan over het algemeen goed voorbereid op pad. Zonnebrand, stevige wandelschoenen en een fles water bij de hand. Ook het weer zit mee. ,,Misschien lopen er juist daarom zoveel mensen mee", denkt Van Ruremonde. ,,En iedereen die vandaag niet meeloopt, kan morgen nog gewoon aansluiten. Twee keer mee wandelen en je krijgt een medaille." 

Voor wandelaar Frits van Gestel wordt het zijn 35e medaille. Hij wandelt ieder jaar mee, heeft nog nooit overgeslagen. ,,Mooi toch", zegt hij.

Volledig scherm
avondwandeldriedaagse liempde © E.van Meurs
Volledig scherm
Avondwandeldriedaagse liempde © E. van Meurs