Volledig scherm
Opsporingsdiensten woensdag aan het werk in een bedrijfspand aan de Duit in Boxtel. © Bart Meesters

Drugspand Boxtel mogelijk gesloten door burgemeester

BOXTEL - Of het bedrijfspand aan de Duit in Boxtel, waar de politie afgelopen dinsdagnacht een vermoedelijk postorderbedrijf voor drugs oprolde, drie maanden 'op slot' gaat is nog niet bekend. Burgemeester Mark Buijs van Boxtel moet hierover nog een besluit nemen. Dat doet hij niet voor hij de rapportage van de politie heeft gekregen, meldt een woordvoerster van de gemeente. 

De politie viel dinsdagnacht binnen in het bedrijfsverzamelgebouw, dat bijna in de schaduw van het politiebureau staat. In een van de ruimten was vermoedelijk een distributiecentrum gevestigd voor harddrugs die per post de wereld in werden gestuurd. Twee mannen en een vrouw werden aangehouden. Hoeveel drugs in het pand zijn aangetroffen, is nog onbekend. Ook in de woning van één van de verdachten vond de politie 'poeders en andere substanties'. Waar die woning is, is ook niet bekend gemaakt. De politie nam ook twee auto's in beslag.

De Boxtelse burgemeester heeft tot nu toe zo'n tien panden gesloten waar hennep werd geteeld of verwerkt. Ook sloot hij onlangs nog een woning aan de Fellenoord; daarin woonde een drugshandelaar en werden harddrugs gevonden. Een burgemeester kan een drugspand sluiten op basis van de Wet Damocles, ofwel artikel 13 van de Opiumwet.

Volledig scherm
Woensdagmiddag werden spullen uit het bedrijfspand aan de Duit gehaald en afgevoerd. © Johan van Grinsven

Boxtel e.o.