Volledig scherm
Opsporingsdiensten aan de Duit in Boxtel. © Bart Meesters

'Drugspostkantoor' in Boxtel gaat half jaar op slot

BOXTEL - Burgemeester Mark Buijs doet een ruimte in een pand aan de Duit in Boxtel voor een half jaar op slot. In het bedrijfspand deed de landelijke opsporingsdienst 9 augustus een inval en trof in een van de ruimten een postorderbedrijf aan dat in hard drugs handelde. Ook werden er hoeveelheden synthetische drugs gevonden. 

De sluiting betreft alleen de ruimte waarin de drugs zijn gevonden, de overige vier bedrijven in het pand blijven gewoon open.

Buijs heeft voor zes maanden gekozen vanwege de ernst. Tot nu toe gingen ontdekte drugspanden in Boxtel voor drie maanden dicht. 

Tijdens de nachtelijke inval werden op 9 augustus drie mensen aangehouden. Later leidde het onderzoek nog eens tot de arrestatie van twee broers in een woning aan de Breukelsestraat, waar ook xtc-pillen en cocaïne werden gevonden. ,,Het duurde even voordat ik kon overgaan tot sluiten omdat niet duidelijk was welke drugs waren aangetroffen", aldus Buijs. Die met onder meer politie, landelijke diensten en officier van justitie in gesprek wil om te kijken hoe tot betere samenwerking te komen. ,,Zodat we ook eerder maatregelen kunnen treffen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Boxtel e.o.