Volledig scherm
Veteraan Koos Verwey uit Drunen won opnieuw overtuigend. © Chris Korsten

Drukke paasloop in Boxtel

BOXTEL -Volle bak maandag bij de 37e editie van de Paasloop bij atletiekvereniging Marvel in Boxtel. De Paasloop, met een parcours door Boxtel Oost, werd gewonnen door Koos Verwey.

Weer
Ook al scheen de zon, het was voor de lopers behoorlijk koud. Voor de wedstrijd begon, werd er dan ook flink ingelopen en op de plaats gehupt. "Vorig jaar was het iets te warm om te lopen," vond Toine van den Elshout, die voor de elf kilometer ging. "Maar nu mag het wat mij betreft wel een paar graden warmer zijn."

Ook Henny van Oirschot liep mee. Ze ging voor de vijftien kilometer. "Om te lopen, vind ik dit weer veel fijner dan vorige jaar."

Kinderen
Voordat de volwassenen en jongeren van start konden gaan, was het de beurt aan de kinderen met de Kindsrun van één kilometer. De negenjarige Ryan Leijten won de hardloopwedstrijd. "Het ging wel goed, maar ik zit niet op atletiek. Ik zit op voetbal."

Voorzitter Willem van Zantvoort keek tevreden rond naar de vele sporters. "Atletiek is de moeder van alle sporten en veel mensen lopen wel een rondje om de kerk. We hopen dat ze zich bij ons aansluiten voor begeleiding."

Volledig scherm
Drukke paasloop in Boxtel. © Noor Reigersman
Volledig scherm
Vrijwilligers van de organiserende vereniging av.Marvel bezig met registreren © Chris Korsten
Volledig scherm
De Paasloop in Boxtel trok in totaal 281 deelnemers © Chris Korsten
Volledig scherm
Laura Huijbregts uit Eindhoven was veruit de snelste vrouw. © Chris Korsten
Volledig scherm
Corné van Oirschot uit Oisterwijk –de nummer twee- had geen enkel moment uitzicht op de overwinning, maar was wel met afstand ‘the best of the rest’. © Chris Korsten
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement