Volledig scherm
© Hettie van der Ven

Een beetje bang, maar toch genieten van een breakdansende wolf in Boxtel

BOXTEL - Met open mond en soms met de handjes voor de ogen beleefden zo'n 150 Boxtelse kinderen en veel (groot)ouders zondagmiddag de muziektheatervoorstelling Peter en de Wolf in Podium Boxtel. Boxtel's Harmonie speelde de wereldberoemde melodieën en Jos Vervoort vertelde het verhaal.

,,Er was eens een Russische componist", zo begon hij, verwijzend naar Sergej Prokofjev die het sprookje in 1936 schreef. Door in het stuk ook ruimte te bieden aan moderne dansvormen, hoopt Boxtel's Harmonie kinderen enthousiast te maken om een instrument te gaan bespelen of op een andere manier muziek te beleven.

Dans
,,We vonden het zo leuk om mee te doen", stralen de zusjes Lenne (12) en Merle (10) van Laarhoven na afloop. Ze speelden de grootmoeder en het eendje. ,,Wij dansen wel vaker op klassieke muziek, maar door het te combineren met moderne dans spreekt het stuk nog meer mensen aan."

Lessen
Dat bleek. De eerste voorstelling was zo snel vol dat de harmonie besloot er nog eentje achteraan te plakken. Zodoende klonken zondag 2 keer achter elkaar de klanken van onder meer Peter (klarinetten), grootmoeder (fagot), en het eendje (hobo). ,,Als Boxtel's Harmonie gaan we ons komend seizoen nadrukkelijk bezig houden met muziekeducatie vanuit het nieuwe Muziekhuis Boxtel", aldus bestuurslid Desiree van Weert.

,,Als een soort begin hiervan hebben we rondom Peter en de Wolf een lespakket ontwikkeld waar De Hobbendonken, De Spelelier, De Beemden en de Molenwijkschool gebruik van hebben gemaakt, evenals buitenschoolse opvang De Kindertuin.”

Volledig scherm
© Hettie van der Ven
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement