Volledig scherm
© Wegener/Tom van Dijke

Eindelijk schot in bouwplannen voor Hamsestraat in Liempde

​LIEMPDE - Eerst elf woningen met bedrijfjes, dan de grote klapper: tachtig tot honderd nieuwe huizen aan de zuidkant van Liempde. Al zo’n tien jaar is de oostkant van de Hamsestraat in beeld voor woningbouw. Uiteindelijk bleek dat onhaalbaar.

Enkele bedrijven op ​industrieterrein ​Daasdonk beperken de mogelijkheden. Wat wel mag: huizen met kleinschalige bedrijfspanden erbij. Daar kiest de gemeente nu voor. Dat gebeurt in samenspraak met de acht eigenaren van in totaal elf kavels in de oksel tussen Hamsestraat, Daasdonk en Roderweg.

Geleidelijke overgang
Wethouder Peter van de Wiel ziet een voordeel. „Het zorgt voor een geleidelijke overgang naar nieuwe woningen die iets verderop kunnen komen.” Die komen uit de koker van Janssen de Jong uit Son en Breugel. De projectontwikkelaar bezit in dit deel van Liempde grond en wil daarop tachtig tot honderd woningen bouwen.

Het plan voor de elf kavels aan de Hamsestraat moet de hele inspraakprocedure nog doorlopen. De gemeente houdt 2 november van 17.00 tot 19.00 uur een bijeenkomst over het plan, in het oude raadhuis van Liempde. Het concept ligt vanaf 28 oktober zes weken ter inzage in het gemeentehuis en is digitaal te bekijken via de website.

Lees een verhaal over de plannen in het Brabants Dagblad, editie Meierij, van zaterdag 22 oktober.