Volledig scherm
Het Breukelsplein in Boxtel is het grootste 'vrije' parkeerterrein aan de rand van Boxtel. © Google Street View

Ergernis over nieuwe parkeerregels in Boxtel steekt de kop op

BOXTEL - De nieuwe parkeerregels in een groot deel van het centrum van Boxtel zijn pas sinds deze week officieel. En toch steekt er al kritiek de kop in. De eerste gevolgen van het nieuwe regime zijn namelijk merkbaar.

Het Breukelsplein, het grootste 'vrije' parkeerterrein aan de rand van het centrum, staat sinds de blauwe lijnen elders zijn getrokken de hele dag vol. Met vooral langparkeerders. Daardoor is bijvoorbeeld de fysiotherapiepraktijk nauwelijks nog bereikbaar voor cliënten die per auto komen.

Op andere plekken zijn echter 'gapende', lege plekken. Zoals achter Modecentrum Theelen en op het parkeerterrein bij het station. De kritiek, ook op de gemeentelijke communicatie en de onduidelijkheid met betrekking tot de ontheffingen en de daaraan verbonden regels, is met name op de Facebookpagina van 'Parkeervergunning Boxtel centrum NEE' groot. 

Parkeerdruk

Wethouder Herman van Wanrooij heeft inmiddels al een kijkje genomen bij het Breukesplein. ,,Voor de invoering van de nieuwe regels was al voorzien dat de parkeerdruk zou verschuiven. Met name naar de randen van het gebied", aldus een woordvoerder van de gemeente. Zoals het Breukelsplein dus. ,,Het plein zou dienst moeten doen voor mensen die wat langer in het centrum willen verblijven. Niet voor forenzen om er de hele dag de auto weg te zetten."

De wethouder is bereid mee te werken aan een aanpassing, maar die moet wel voor het merendeel van de inwoners voordelig uitpakken. ,,Als mensen bij ons met ideeën komen, zullen we daarover zeker in gesprek gaan", legt de gemeente de bal bij de inwoners.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Boxtel e.o.