Volledig scherm
Ongeveer 50 Liempdenaren kwamen naar een informatiebijeenkomst over het BIN. © Hettie van der Ven

Extra ogen en oren BIN-netwerk Boxtel helpen de politie

LIEMPDE - Liempdenaren voelen zich veilig in hun dorp, maar met elkaar wat extra opletten kan geen kwaad. Het Buurt Informatie Netwerk (BIN) kan daarbij een goed hulpmiddel zijn. Dat was maandagavond het meest gehoorde geluid onder de aanwezigen tijdens de eerste BIN-informatieavond, georganiseerd door gemeente Boxtel, politie en ContourdeTwern.

In het Hof van Liempde lieten ruim 50 Liempdse burgers zich door deze partijen informeren over het BIN, dat in januari 2017 officieel van start gaat in alle wijken en kernen van Boxtel.

Ogen en oren
,,Het BIN kan onze veiligheid en leefbaarheid verbeteren", aldus burgemeester Mark Buijs. ,,Het is niet de bedoeling dat we allemaal politieagent gaan spelen, maar met elkaar zien we meer. Politie en gemeente kunnen uw ogen en oren goed gebruiken. Wanneer burgers meeschakelen, worden we samen krachtiger. Samen opletten heeft een afschrikwekkende werking." De behoefte lijkt groot. Nu al hebben zich in Boxtel 590 mensen aangemeld.

Aanmelden als BIN-lid kan op de website. Hierop zijn ook de data en locaties te vinden van de BIN-informatieavonden, die deze maand in alle wijken van Boxtel plaatsvinden.

Volledig scherm
De bijeenkomst werd gehouden door de gemeente, politie en ContourdeTwern. © Hettie van der Ven

Boxtel e.o.