Volledig scherm
Opbouw circus Circolo op landgoed Velder. © Sandra Peerenboom

Festival Circolo bouwt de tenten op bij landgoed Velder in Liempde

LIEMPDE - Op landgoed Velder in Liempde wordt het circusdorp voor het internationale festival Circolo weer opgebouwd. Voor de zesde editie staan er in totaal negen tenten waar zo'n zestig voorstellingen te zien zijn vanaf vrijdag 21 oktober.

Directeur Marc Eysink Smeets probeert deze editie met een andere inrichting van het festivalterrein en allerlei extra's de magische circussfeer nog verder te verhogen. „Ik hoop dat dit experiment slaagt”, zegt Eysink Smeets. „Het is spannend om in deze nieuwe opzet door te gaan, maar we hopen op meer levendigheid en sfeer.”

De Briantelli-foyer, dé centrale trekpleister, verdwijnt. Hiervoor in de plaats komt er een doorzichtige tent met een restaurant die binnen met buiten verbindt. Er zijn ook vier kleine tenten met daarin voorstellingen gemaakt door jong circustalent voor wie een paar acts op een dag wil zien. Daarnaast brengt festival Circolo een keur aan internationale artiesten die niet alleen het circus, maar ook zang, dans en theater voor het voetlicht brengen.

Lees donderdag een uitgebreid interview over de nieuwe opzet van Festival Circolo in het Brabants Dagblad, editie Meierij.

Boxtel e.o.