Volledig scherm
© Hettie van der Ven

Flavor Festival in Liempde trekt 2500 bezoekers

LIEMPDE - Het christelijke Flavor Festival, dat sinds donderdag in volle gang is op Landgoed Velder in Liempde, heeft ruim 2500 bezoekers getrokken. Dat meldt de organisatie van het festival op zaterdagmiddag.

"Vooraf hebben we begroot op 2000 tot 2500 mensen", aldus woordvoerder Kirsten Ypma. "Die aantallen hebben we ruimschoots gehaald. Gezien het feit dat we in een paar maanden alles met enkel vrijwilligers op hebben moeten bouwen, zijn we heel trots op dit resultaat. We hebben nadrukkelijk de intentie om volgend jaar op deze voet door te gaan met Flavor, wederom in Liempde."

Zaterdagmiddag half vijf is overduidelijk siëstatijd op het Flavor Festival. Een aantal optredens is net afgerond, de grote tenten zijn even leeg. Ook in de kapel, die voor de gelegenheid met een witte tent en wat houten pallets in het Velderse gras is opgebouwd, is niemand. Voordat het avondprogramma losbarst, geniet iedereen even van het mooie weer. Er staat een lange rij voor de kraam met gratis ijsjes, de 'snackkar' doet goede zaken, er worden haren ingevlochten, een groep mensen is aan het voetballen en op veel plekken wordt een spelletje gedaan of gewoon even languit in het gras gelegen.

Houtbewerkers met een motorzaag in de hand zorgen voor de nodige herrie. Het daadwerkelijke festivalterrein is alcoholvrij, maar op de omliggende campingvelden worden heel relaxed de nodige biertjes genuttigd, terwijl ondertussen een kaartje wordt gelegd of afkoeling wordt gezocht in een meegesleept zwembadje. Ypma: "Het merendeel van de festivalbezoekers komt uit het midden van het land. Dus Utrecht, Gelderland en Zuid-Holland. Ook komt er trouw een aantal Belgen. Volgens mij zijn er niet zoveel mensen uit deze regio." Voor wie verdieping wil, zingt en vertelt Kees Kraayenoord over zijn bijzondere ontmoetingen in Ethiopië. Voor de aangrenzende tent nodigt een groot krijtbord mensen uit om een vraag aan God te stellen. 'Geef ons een gezegende dag' staat eronder. Met het prachtige weer en de gemoedelijke sfeer is dat gebed verhoord.

Het Flavor Festival duurt nog tot en met zondagmorgen en wordt dan afgesloten met een openluchtviering die gratis toegankelijk is. Mensen uit Liempde, Boxtel en omgeving zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Aanvang: 10.30 uur.

Volledig scherm
© Hettie van der Ven
Volledig scherm
© Hettie van der Ven
Volledig scherm
© Hettie van der Ven
Volledig scherm
© Hettie van der Ven
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement