Volledig scherm
Archiefoto van de Bloedprocessie in Boxtel. © Marc Bolsius

Fonds voor Cultuurparticipatie steunt Heilig Bloedstichting met 5.000 euro

BOXTEL - 5.000 euro schenkt het Fonds voor Cultuurparticipatie voor de feestelijke heringebruikname van het carillon van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel en het evenement Toeters en bellen. Het geld is ook bedoeld voor de organisatie van de Bloedmirakelse avond en de Heilig Bloedprocessie.

Het Fonds ondersteunt projecten 'die van belang zijn voor de ontwikkeling van actieve cultuurparticipatie in Nederland'. De Boxtelse Heilig Bloedstichting doet dat door het organiseren van de Heilig Bloedprocessie op de eerste zondag na Pinksteren, op 11 juni. Dat gebeurt in het centrum van Boxtel, vanaf 15.00 uur.  

Op de woensdagavond daaraan voorafgaand, 7 juni, is de Bloedmirakelse avond. Dan geeft pater Hans de Visser in de basiliek een lezing over Henrick II van Ranst (1431-1505), baanderheer van Boxtel en onder meer ook hoogschout en bouwer van de Sint- Petruskerk.  De feestelijke heringebruikname van het gerestaureerde carillon van de basiliek is op zaterdagavond 10 juni. Op het kerkplein wordt een concert verzorgd door drie beiaardiers, de Gildenbondsharmonie en de solisten Fenne van Wuijtswinkel, Rob Hazenberg en Harry Hendriks.  De Bossche Schutterij en de Schijndragers van de Heilig Bloedprocessie werken ook mee. 

Boxtel e.o.