Volledig scherm
Slowlands © Noor Reigersman

Foodfestival Slowlands wacht nog op afgifte vergunning door de gemeente Boxtel

BOXTEL - Hoewel voorbereidingen voor Festival Slowlands in Boxtel in volle gang zijn heeft de gemeente Boxtel nog geen vergunning afgegeven om het festival te mogen houden in de spoorzone achter het station van Boxtel.

Slowlands staat gepland voor het weekend van 2 tot 4 september. Een woordvoerster van de gemeente verwacht dat binnen een week of twee een beslissing valt over de vergunningen.

Organisator René Leenders moet voor deze tweede editie van Slowlands zowel een evenementenvergunning aanvragen als een omgevingsvergunning. Deze laatste is nodig omdat Leenders Slowlands nu wil houden op een terrein bij het station dat in principe niet bedoeld is voor evenementen.

Locatie
Leenders heeft een goed gevoel bij de nieuwe locatie vlakbij het station. Er is voldoende parkeergelegenheid en hij verwacht dat de meeste bezoekers met de trein zullen komen. „En locale bezoekers komen met de fiets of te voet”, verwacht hij.

Artiesten
Het festivalterrein is traks bereikbaar via de spoorbrug en de Van Salmstraat. Qua programma is er voor de tweede editie een opmerkelijke mix van muziek, eten, wijnpleinen en ambachtelijke bieren. Artiesten die optreden zijn onder meer Handsome Poets, Diggy Dex en dj La Fuente, Lucas Hamming, Kenny B, Niels Geuzenbroek en Bertus Borgers.

Volledig scherm
René Limbeek bij De Platenbus © Noor Reigersman
Volledig scherm
Sammi van Grinsven blaast bellen © Noor Reigersman

Boxtel e.o.