Volledig scherm
Op de hoek Vorsenpoel-Puttersdreef moet de nieuwe aanplant de komende jaren uitgroeien tot een heus 'voedselbos' voor de buurtbewoners. © Hettie van der Ven

Frêle boompjes vervangen populierenreuzen in Boxtel-Oost

BOXTEL - Ruim 30 nog frêle boompjes, waaronder appel-, kers- en walnootbomen, en 650 stuks struikbeplanting vormen een nieuw stuk natuur in Boxtel-Oost. Op de hoek Vorsenpoel-Puttersdreef moet de nieuwe aanplant de komende jaren uitgroeien tot een heus 'voedselbos' voor de buurtbewoners.

Erik ter Heide, projectleider namens gemeente Boxtel, roemt de inzet van de buurtbewoners. ,,Ze hebben het verzoek om mee te denken volledig opgepakt en zelf het ontwerp gemaakt voor zo'n kleine vijfhonderd vierkante meter. Er is onder meer bloemenmengsel gezaaid. Daar houden vlinders en bijen van, dus dat is goed voor de biodiversiteit."

Het nieuwe bos geeft natuurwaarde, maar ook parkwaarde en voedselwaarde. Naast fruit en noten zijn er kruiden en eetbaar blad in te vinden. Van Esch BV uit Cromvoirt heeft de tuin aangelegd en zorgt nog een jaar voor het onderhoud. ,,Daarna pakt de gemeente dit op."

Volledig scherm
Erik ter Heide, projectleider namens gemeente Boxtel, roemt de inzet van de buurtbewoners. © Hettie van der Ven

Boxtel e.o.