Volledig scherm
De afgelopen dagen is nog hard gewerkt in het nieuwe pand van Voedselbank Boxtel en omstreken. © Johan van Grinsven

Gemeente Boxtel bekostigt aanleg parkeerplaatsen voedselbank

BOXTEL - De aanleg van drie parkeerplaatsen bij het nieuwe onderkomen van de voedselbank in Boxtel betaalt de gemeente. De kosten bedragen een kleine tienduizend euro. 

De voedselbank had tot voor kort een onderkomen in een gemeentelijk gebouw aan het Ronduutje, maar zetelt inmiddels in een bijgebouw van Zorgcentrum Molenweide aan de Achterberghstraat.

De aanleg van de parkeerplaatsen is nodig omdat er langs de Achterberghstraat niet geparkeerd kan worden. Tijdens de 'ophaalmomenten' zou dat anders voor overlast kunnen zorgen. De bomen en struiken die er voor moeten wijken, kunnen wat het college betreft zonder vergunning worden gerooid. Dat uit oogpunt van 'algemeen nut'. 

Boxtel betaalt de parkeervoorziening, ondanks het feit dat die op particulier terrein wordt gerealiseerd. De grond is eigendom van Eldegroep, maar die heeft al bijgedragen aan de bouwkundige aanpassingen van de nieuwe voedselbank en is niet bereid ook nog eens de parkeerplekken te betalen. Vandaar dat de gemeente de kosten voor de rekening neemt.

Subsidie

De jaarlijkse gemeentelijke subsidie voor de voedsel bank stijgt eveneens fors. Van nu 6.500 euro per jaar naar 26.400 euro. Een bedrag dat is gebaseerd op deelname van 220 mensen. Voor de gemeentekas is dit overigens een kwestie van broekzak, vestzak. In het oude onderkomen betaalde Boxtel namelijk de energiekosten. Die waren nagenoeg gelijk aan de extra subsidie die nu wordt verstrekt. Dat vanwege de aanwezige koel- en vriesinstallaties en de slechte isolatie van het gebouw. De energielasten op de nieuwe locatie betaalt de voedselbank zelf.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hof: onvoloende bewijs voor bedreiging Boxtelse burgemeester en wethouder
    PREMIUM

    Hof: onvoloende bewijs voor bedreiging Boxtelse burgemees­ter en wethouder

    DEN BOSCH/BOXTEL - Een Boxtelaar (49) is door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot 40 uur taakstraf voor het bedreigen van een opsporingsambtenaar van de gemeente Boxtel. De man ging in beroep nadat hij door de rechtbank werd veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur voor de bedreiging van de ambtenaar en de Boxtelse burgemeester Mark Buys en een wethouder. Volgens het hof is onvoldoende bewijs voor bedreiging van de burgemeester en wethouder.

Boxtel e.o.